Skip links
DIAMANTER & ÆDELSTEN

Diamanter er naturens vidundere, som med stor forsigtighed befries fra Jordens indre. En rå diamant bliver formet og poleret, til den fremstår som en sjælden skønhed, der udsender magisk funklen, ild og lysglimt.

Vores udvalg af diamanter kommer i forskellige slibning, størrelse, klarhed og farver, afhængigt af design og udtryk. Vi bruger diamanter fra officielle og regulerede miner fra Indien og Afrika, og er ikke konfliktdiamanter. Hver diamant kommer med et certifikat i henhold til de 4 C’er (Cut, Carat, Color og Clarity). Hver af vores fine kreationer er individuelt mærket med vores mærkenavn for at sikre originalitet og autentificering.

C OFR CUT (SLIBNING)

Diamantens slibning er dens eneste menneskeskabte egenskab. De slebne facetter, bordet, kronen og pavillonen bestemmer diamantens symmetri og balance og frembringer den optimale glans af dens gnistre. Soph Jewels diamanter er udvalgt inden for fremragende og gode slibningstandarder.

C FOR CARAT (KARAT)

Carat betegner den enhed af massefylde, som bruges til at beregne diamanters vægt. Det er vigtigt at huske, at en diamants værdi bestemmes ved at bruge alle de 4 C’er, og ikke kun Carat-faktoren.

C FOR COLOR (FARVE)

Værdien af en hvid diamant afhænger af, hvor farveløs stenen er. En kemisk ren og strukturelt perfekt diamant har ingen nuance, som en dråbe rent vand, og har derfor en højere værdi. Soph Jewels diamanter er udvalgt inden for G til H farve.

C FOR CLARITY (KLARHED)

Diamantens klarhed vurderes ud fra, hvor få inklusioner og ridser stenen har. Jo færre naturlige skønhedspletter, jo bedre kan lyset skinne igennem diamantens facetter. Soph Jewels vælger kun diamanter mellem VVS1 (Meget meget lille indeslutning) og VS2 (Meget lille indeslutning).