Skip links

SMYKKEPLEJE

Et smykke fra SOPH JEWELS er en investering i kvalitets håndværk og ekstraordinært design. I vores værksted skaber vi fine smykker, som vil kunne følge dig livet igennem – og som kan gå i arv fra generation til generation. Vi håber, du vil gøre en ekstra indsats for at passe godt på dit smykke. God smykkepleje vil bidrage til at opretholde smykkets oprindelige glans og elegance og kan forhindre fremtidig reparation og restaurering.

BRUNG OG OPBEVARING

SOPH JEWELS anbefaler, at du ifører dig dine smykker om morgenen og tager dem af om aftenen før sengetid. Fysisk krævende udfoldelser kan slide unødigt på et smykke, og vi anbefaler derfor, at du altid tager smykkerne af inden hus- og havearbejde, madlavning, svømning, badning samt sportsaktiviteter.

For at undgå slag og mærker i håndforarbejdede overflader bør smykkerne bæres med omtanke. De bør ikke komme i direkte kontakt med hårde eller ru genstande, som kan forsage skade på metallet – herunder for eksempel andre (guld)smykker, dørhåndtag, gelænder, haveredskaber, værktøj eller krukker af stentøj og ler.

Opbevar dine smykker et sikkert sted, fx i den originale smykkeæske/pose, der fulgte med købet. Læg ikke tunge genstande oven på smykkerne eller ved siden af dem, da dette kan forårsage skader på dine smykker eller vride dem ud af form. Kæder bør lukkes og lægges fladt, hænges eller vikles om et blødt element for at sikre, at de ikke filtrer sammen og er klar til brug.

Smykker med brillanter, ædelsten eller semiædelsten bør efterses en gang om året, alt afhængig af hvor hyppigt smykkerne er i brug. Det kan være svært at se med det blotte øje, men smykkerne kan have været udsat for slag eller slitage, der kan udgøre en risiko for løse eller tabte sten eller perler.

HÅNDFORARBEJDEDE OVERFLADER

Guld og sølv er formbare ædelmetaller. Med tiden vil alle smykker opnå patina, som kun er en del af smykkets skønhed.

Vær opmærksom på, at ringe er mere udsatte end andre smykker. Hænderne er i nærkontakt med mange hårde genstande løbet af en dag, og derfor vil den del af ringen, som vender ind mod håndfladen, være mere udsat for slitage end resten af ringen.

HAMMERSLÅET

Hammerslået guld og sølv er en smedet overflade, hvor guldsmeden hamrer små fordybninger i et vilkårligt mønster, således at overfladestrukturen ikke er helt glat. Ved daglig brug vil hammerslået guld og sølv blive slidt, og overfladen vil blive mere glat og blank på udsatte steder.

RHODINERING – HVID OG SORT AF HVIDGULD

Rhodinering er en afsluttende overfladebehandling, som får guldet til at fremstå helt hvidt eller helt sort. Alt afhængig af hvor hyppigt et smykke bliver brugt, vil en rhodinering med tiden blive slidt og fremstå mere gullig. Et smykke i hvidguld kan til enhver tid rhodineres på ny, således at smykket igen bliver helt hvidt.

OXIDERING AF SØLV

Oxidering er en overfladebehandling, som får sølvet til at fremstå med et gråsort look. Oxideringen vil ved daglig brug blive blankere på udsatte steder – riller og fordybninger er bedre beskyttet – og vil med tiden blive slidt helt væk på glatte overflader. Oxiderede sølvsmykker bør ikke udsættes for smykkeplejemidler, da det kun vil ødelægge oxideringen. En oxideret overflade bør kun renses med lunkent vand.

BRILLIANTER

Alle diamanter fra SOPH JEWELS har den høje klarhedsgrad H-G / VS og er slebet i et meget godt brillantslib. Vi garanterer, at vores diamanter er konfliktfri og er indkøbt hos officielle forhandlere.

RINGE

Størrelsen på en ring med åben ringskinne på forside eller bagside må ikke ændres ved at sammenpresse eller udvide ringen. Ædelmetallet bliver skrøbeligt og kan ende med at knække. Vær opmærksom på at kontakt med hårde overflader, såsom dørhåndtag eller gelænder, eller presset fra håndtaget på en tung taske, kan udvide ringen og bør derfor undgås.

LÅSE

Smykkelåsen på dit smykke fra SOPH JEWELS er fastgjort korrekt, når låse-systemet klikker på plads. Hvis låsen på dit smykke ikke kan lukkes med et hørbart klik, bør smykket indleveres til SOPH JEWELS. Låsen vil da blive nøje undersøgt og eventuelt repareret på vores værksted.

Vi håber, at du finder de her skitserede råd om grundig smykkepleje brugbare – og vil gøre flittigt brug af dem. Tak fordi du har valgt at anskaffe dig et fint smykke fra SOPH JEWELS!